Хора скандират за сваляне на Асад пред сирийското посолство в София

Пореден протест пред сирийското посолство в София събра десетки противници на режима на президента на Сирия Башар Асад. Сирийската общност настоява за намеса на европейските държави и спиране на кръвопролитията.

„Народът иска свалянето на президента” – това скандираха събралите се пред посолството на Сирия в знак на протест срещу кървавото потушаване на бунта срещу режима на Башар Асад.

„Надяваме се да спре геноцидът в Сирия, да спре това избиване на деца. Броят на жертвите е над 2200 души. Касапница! Просто нямам думи. Мълчанието на много държави убива тези деца, които демонстрират в Сирия. Молим най-вече Бог и всички държави да помагат да спре геноцидът там”, каза един от протестиращите.

Друг пък призова българските граждани и власти да използват политическото си влияние върху режима в Сирия, защото „той пренебрегва всякакви човешки ценности”.

Да демонстрират подкрепата си към сирийския народ бяха дошли и българи. „Би трябвало българите да подкрепят Сирия и наистина мисля, че това ще стане така, както ние сме дошли тук. Не искаме да се убиват деца и невинни хора”, сподели един от българите, дошли на протеста.
Източник: http://dariknews.bg