Самолети на Асад бомбардират бунтовниците

Силите на Башар Асад обстрелват и две села по границата с Турция.

Самолети на сирийските ВВС бомбардират анклави на бунтовниците в сирийската столица Дамаск, предаде Ройтерс.

Бунтовници разказаха по телефона за удари срещу кварталите Кабун и Джубар. Единият от двата квартала е с преобладаващо сунитско население, предимно работници. Междувременно неправителственият сирийски Център за наблюдение на правата на човека, базиран в Лондон, съобщи, че сирийски танкове са обстрелвали тази нощ палестинския бежански лагер Ярмук и двата близки до него квартала Тадамун и Асали в сирийската столица, предаде АФП.

Сирийските бунтовници днес поеха и контрола върху две села в демилитаризираната зона между сирийските и израелските позиции на Голанските възвишения. След тежки сражения бунтовниците вече контролират Барика и Бир Аджам, потвърди Центърът за наблюдение
на правата на човека, цитиран от ДПА. Сирийски военен самолет бомбардира и село, контролирано от бунтовниците близо до сирийско-турската граница, предаде Ройтерс.

Бомбардировката на Рас ал Аин продължава трети ден. Бунтовниците превзеха селото миналата седмица, но там продължават да се водят ожесточени сражения. По данни на сирийския Център за наблюдение на правата на човека найсамо днес в боевете в района на Рас ал Аин, предаде АФП. Сред военните има и много ранени. По последни данни вчера в конфликта в Сирия са загинали 210 души, предаде ДПА.

източник: novini.bg