Новия Лидер на Националната коалиция на Сирия е изразил готовност да работи с всички опозиционни групи

Брюксел. Лидерът на сирийската национална коалиция на опозиционните и революционни сили Ахмед Муаз ал Хатиб е уверил министрите на външните работи на страните от Европейския съюз на тяхната среща в Брюксел в своята готовност да сътрудничи с всички опозиционни сили в Сирия. Това съобщи върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън, предаде РИА Новости.
Въпросът за Сирия беше обсъден на първото съвместно заседание между външните министри от ЕС и ал Хатиб. На срещата министрите признаха оглавяваната от него коалиция за един от легитимните представители на сирийския народ.
„Ал Хатиб спомена за въвличане на кюрдите в процеса на обединение на сирийската опозиция. Той подчерта важността на това да се случи. Към него беше зададен въпрос за християните и различни други опозиционни групи в страната и той отговори в рамките на своя възглед, който се заключва в придаването на изключителна важност на това бъдещето на Сирия да бъде отворено за всички”, заяви Аштън пред журналисти след приключването на срещата.

Източник: focus-news.net