Ливан е против външна намеса в Сирия

Ливанският президент Мишел Слейман заяви, че страната му се противопоставя на чуждестранна военна намеса в Сирия. Това стана ден след като ново насилие в Северен Ливан предизвика опасения, че кризата може да се пренесе отвъд неговите граници.

“Надявам се сирийците сами да могат да обсъдят и да постигнат приемливи политически решения далеч от всякакъв изблик на насилие, екстремизъм или чуждестранна военна намеса”, заяви Слейман, който е бивш генерал. Той пристигна днес на тридневна официална визита в Атина.

“Уставът на ООН и решенията на международните организации трябва да бъдат спазвани”, посочи Слейман след срещата си с гръцкия си колега Каролос Папуляс. Нарастват опасенията, че Ливан може да бъде въвлечен в сирийската гражданска война. По-рано днес представители на силите за сигурност съобщиха, че снайперисти са убили осем души в северния ливански град Триполи, който беше разтърсен от междурелигиозно насилие, свързано с 21-месечния бунт срещу режима на сирийския президент Башар ал-Асад. Други седем души бяха убити по-рано тази седмица. /АФП /

Източник: vesti.bg