Изчезват още хора след бунт срещу Башар Асад

Близо 3000 души са изчезнали в Сирия след началото на бунта срещу президента Башар Асад преди повече от четири месеца, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки група активисти.

На всеки час в Сирия изчезва по един човек, сочи проучване на онлайн групата Avaaz.org. 2918 сирийци, които са били арестувани от силите за сигурност, са в неизвестност по данни на групата. Над 1600 души са били убити, повечето невъоръжени протестиращи, твърдят активистите.

Противници на режима призоваха за масови протести утре срещу мълчанието на арабския свят за репресиите на правителството на Асад, посочва ДПА.

Онлайн активистите нарекоха протестите “Вашето мълчание ни убива”. Десетки сирийци протестираха вчера пред сградата на Арабската лига в центъра на Кайро, настоявайки панарабската организация да приеме ясна позиция за размириците в страната.

Междувременно сирийските сили за сигурност продължават да укрепват присъствието си в западния град Латакия, съобщава опозиционната група Местни координационни комитети в Сирия, посочва БТА.
Източник: dnes.bg